Bengin Kama-Tennis

Bengin Kama har varit intresserad av tennis sedan hans uppväxt. Själv har han inte varit så mycket av en tennisspelare, utan har mest blivit inspirerad av dagens tennislegender.

De senaste 20 åren av tennis har för evigt förändra tennishistorien och höjt den professionella nivån. På Björn Borgs tid användes träracket, vilket betydde att farten inte var lika snabb, och spelet var inte på lika hög nivå. Trots detta var det när Björn Borg började spela som saker inom tennis började växa. Innan dess var det en relativt liten sport, men Björn Borg satte tennis på kartan och gjorde det populärt. Hans 5 vinster 5 år i rad på Wimbledon kommer för alltid vara med i historieböckerna.

Efter Björn Borgs storhetstid fanns det flera som spelade viktig roll i tennisvärlden, så som John McEnroe som slog Borg i en historisk final, sedan kom Agassi och Pete Sampras. Pete Sampras var den hittills bästa grässpelaren genom tiderna, en utav de bästa genom tiderna. Han slog borg genom att ta 7 Wimbledons och totalt 14 Grand Slams, något som ingen varit i närheten av tidigare.

De flesta hade nog räknat han som bäst, tills den nya eran kom. Vad som hände var som en fackla som gick vidare, från en legend till en annan. Som OS facklan gick den över från Pete Sampras till Roger Federer. Pete var på jakt efter sin åttonde Wimbledon, men stoppades i fjärde omgången, en bedrift som enligt Federer själv varit den mest betydelsefulla matchen i hans karriär.

Efter den vinsten dröjde det inte länge innan Roger Federer började dominera tennisvärlden. Varje spelare som stod i hans vägen hittade han ett svar mot, och under en tid fanns det ingen som kunde stå emot Federers framfart. Tills en viss spansk grusspelare kom in i leken.

Rafael Nadal var den enda som verkligen satte käppen för Federers vinst-streak, framförallt på grusbanan. Trots Nadals dominans på grus fortsatte Federer vinna på allt annat och har i skrivande stund varit rankad etta i över 300 veckor. Rivaliteten mellan dessa två spelare har nu pågått i över 10 år, och ser ut att fortsätta i några år till. Nadal kommer förmodligen alltid vara den bästa grusspelare genom tiderna, men Roger Federer är av de flesta experterna och tennisfans världen över ansedd som den bästa genom tiderna, och det kommer nog dröja ett bra tag innan vi kommer se en spelare som tar över Federers fackla.

Det var lite av vad jag ville dela med mig av tennishistorien. Tack för mig / Bengin Kama

Annonser